14.Kuidas lahusest soola kätte saada?
Lahustumine.

Mõnede ainete segamisel kaob aine teise sisse justkui ära - ta lahustub. Suhkru ja soola lahustumine toidus. Lahustumisel segunevad üliväiksed aineosakesed vedeliku osakestega - näiteks suhkru lisamisel teele muutub tee magusaks - lahusel on pärast mõlema aine omadusi (magusus ja vedel).

1.Kuidas eraldada lahustunud ainet veest.

Aurumise teel saab eraldada vett, tahke aine jääb järele. Segame alustassile kange soolalahuse. Paneme soolalahuse auruma aknalauale. See katse võtab päevajagu aega.

2.Katsetame, millised ained lahustuvad vees.

See on katse, mida lapsed võivad teha ka kodus. Tähtis on , et lapsed saaksid aru, milliste ainete segusid saavad nad lahutada filtreerides ja milliste ainete segusid tuleb lahutada vee aurutamise abil.